پوست پرتقال و سایر مرکبات دارای بوی بسیار مطبوع و منحصر به فرد هستند که در تهیه برخی مواد غذایی همچون کیک به عنوان طعم‌دهنده و برای افزودن طعم تخم مرغ مورد استفاده قرار می‌گیرند. علاوه بر این، پوست پرتقال در تهیه برخی غذاهای سنتی ایرانی نظیر مرغ زعفرانی، مرصع پلو، قیمه نثار و هویج پلو نیز کاربرد دارد. همچنین در تولید مربا و دسرهای متنوع، از بوی مطبوع پوست پرتقال بهره گرفته می‌شود. با توجه به این کاربردهای متعدد، ضروری است که پوست پرتقال‌ها را به صورت خشک یا فریز شده نگهداری نمود تا در طول سال بتوان از آنها در موارد مورد نیاز استفاده کرد. بدین منظور، پوست پرتقال‌ها را می‌توان خشک کرده و در ظروف در بسته نگهداری نمود یا به صورت فریز شده به مدت یک سال در فریزر قرار داد.

مواد لازم

پوست پرتقالبه مقدار دلخواه
آببه مقدار کافی
شکر (اختیاری)به مقدار کافی

بهترین روش خانگی برای تهیه خلال پوست پرتقال خشک با کیفیت

مرحله ۱

برای تهیه خلال پوست پرتقال خشک شده، پوست پرتقال را با چاقو برش داده و به صورت خلال های باریک خرد کنید. سعی کنید پوست سفید پرتقال به آن نچسبد و فقط لایه نارنجی رنگ آن جدا شود.

مرحله ۲

برای این کار می توان از پوست کن استفاده کرد. پوست پرتقال های خلالی شده را روی یک سینی پارچه تمیز پهن کنید تا کامل خشک شود. این کار ممکن است یک تا دو روز طول بکشد.

مرحله ۳

سپس خلال های خشک شده را درون یک قوطی در بسته در جای خنک و خشک نگهداری کنید. توجه داشته باشید که اگر کمی رطوبت داشته باشد کپک می زند پس سعی کنید تا حد امکان کاملا خشک شده باشد.

مرحله ۴

هنگام استفاده از خلال پوست پرتقال، ابتدا آن را در یک ظرف آب ریخته و می گذارید تا خیس بخورد. سپس روی شعله گاز قرار می دهید تا با حرارت متوسط به جوش آید. این کار را سه تا چهار مرتبه تکرار می کنید تا تلخی آن گرفته شود. در این مرحله می توان کمی شکر به خلال پوست پرتقال اضافه کرد و جند لحظه روی حرارت کم جوشاند تا شکر به خورد پوست پرتقال ها برود. سپس برای غذای مورد نظر از آن استفاده می شود.

مرحله ۵

روش دیگر جوشاندن و گرفتن تلخی در ابتدای کار و سپس خشک کردن آن است. با این روش، در زمان استفاده نیازی به گرفتن تلخی آن نیست. اما در این روش ممکن است خلال ها به خوبی خشک نشوند که می توان آن را بسته بندی کرد و در فریزر نگه داشت.