آش یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که طرفداران بسیاری دارد. یکی از انواع شناخته شده آن، آش پرشکه است که متعلق به استان لرستان محسوب می‌شود. این غذای سنتی از سبزی معطر و مغذی به نام بلمک که در مناطق کوهستانی غربی و جنوبی ایران رویش دارد، تهیه می‌گردد. بلمک علاوه بر طعم و عطر خاص، خواص دارویی و درمانی متعددی نیز دارد که برای سلامتی بسیار مفید است. در صورت عدم دسترسی به بلمک، می‌توان از اسفناج یا سایر سبزیجات آش نیز استفاده کرد، اما دستور اصلی این آش با بلمک تهیه می‌شود. آنچه این آش را منحصربه‌فرد می‌کند، استفاده از ترکیب آب و آرد به صورت گلوله‌های ریز به جای رشته است که به آن پروشکه گفته می‌شود و نام آش را نیز به همین دلیل پروشکه نهاده‌اند.

مواد لازم

آرد½ لیوان
عدس۲ لیوان
پیاز۱ عدد بزرگ
سبزی کوهی بلمک یا اسفناج۵۰۰ گرم
سیر۱ حبه
کشکبه مقدار دلخواه
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی

آموزش تهیه آش پرشکه لذیذ و منحصربهفرد با روش لرستانی

مرحله ۱

برای تهیه پرشکه خوشمزه و مخصوص به روش لرستانی، ابتدا آرد را الک می کنیم. سپس درون یک کاسه ریخته و با کمی آب آن را خمیر می کنیم. ترکیب آب و آرد را باید به صورت ترکیب کنیم که یک خمیر کم آب و خشکی به دست آید.

مرحله ۲

خمیر به دست آمده را روی سینی پهن می کنیم و با حرکات دورانی دست، کم کم خمیر های کوچک و گرد اندازه عدس درست می کنیم. در زبان لری به این خمیر ها پروشکه گویند که در این آش به جای رشته استفاده می شود. خمیر ها را داخل سینی پخش می کنیم تا کامل خشک شود.

مرحله ۳

عدس را شسته و حدود ۵ ساعت در آب خیس می کنیم. در این مرحله یک قابلمه بزرگ برداشته و با کمی روغن روی شعله گاز قرار می دهیم تا داغ شود. پیاز های خلالی شده را درون روغن تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود. سیر را رنده کرده و به پیاز ها اضافه می کنیم تا کمی تفت بخورد.

مرحله ۴

ادویه و زردچوبه و فلفل را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم تا به خوبی با هم ترکیب شوند. در ادامه عدس ها را به قابلمه اضافه می کنیم و با کمی آب می گذاریم تا بپزد. وقتی عدس ها پخت شد، سبزی معطر بلمک یا سبزی آَش یا اسفناج خرد شده را به آش اضافه می کنیم.

مرحله ۵

در این مرحله می گذاریم تا سبزی ها کاملا پخته شود. سپس کشک و نعناع داغ هم اضافه کرده و بروشکه ها را در این مرحله اضافه می کنیم. نیم ساعت آآش را هر چند لحظه یک بار هم می زنیم و زمان می دهیم تا آش پخته و جا بیفتد.